- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Šťavnatá jablková štrúdľa z pivného cesta s masťou a bez vajec
Šťavnatá jablková štrúdľa z pivného cesta s masťou a bez vajec
Patrí jablková štrúdľa medzi vaše obľúbené múčniky? Vyskúšajte závin z pivného cesta a so masťou. Je ľahký: na cesto budete potrebovať len tri ingrediencie!
Ingrediencie pre:
1 závin
Cesto
250 g hladkej múky
120 g sadla
100 ml svetlého piva
Náplň
4 ks jabĺk
70 g vlašských orechov
2 balíčky vanilkového cukru
1 lyžička škorice
1 ks citróna
1 lyžica strúhanky
Na dohotovenie
2 lyžice masla
2 lyžice cukru múčka
Postup
01.
Do misy preosejte múku. Pridajte masť a pivo a dôkladne prepracujte. Z cesta vytvarujte bochníček a nechajte ho na teplom mieste – najlepšie v mierne vyhriatej rúre – asi pol hodinky odpočinúť.
02.
Medzitým nastrúhajte jablká a zmiešajte ich s vanilkovým cukrom a škoricou. Pridajte šťavu z jedného citróna. Orechy nasekajte nahrubo a opražte ich na suchej panvici.
03.
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát v tvare obdĺžnika. Posypte ho strúhankou, potom pridajte jablčnú náplň a navrch dajte orechy. Závin opatrne zatočte a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.
04.
Okraje pevne pritlačte, aby sa náplň pri pečení neuvoľnila. Závin potrite rozpusteným maslom. Potom ho na niekoľkých miestach prepichnite vidličkou, aby mohla unikať para.
05.
Závin pečte asi pol hodinky v rúre predhriatej na 180 °C. Po upečení pocukrujte.
Zdroj: www.prozeny.cz