Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skvelý rebarborový koláč s pudingovým krémom a posýpkou

reklama:
Skvelý rebarborový koláč s pudingovým krémom a posýpkou
Skvelý rebarborový koláč s pudingovým krémom a posýpkou Foto: depositphotos.com

Máte radi rebarboru a jemné koláče s vanilkovým krémom? Práve ste narazili na recept, ktorý si pravdepodobne zamilujete. Je skvelý, a keď cesto kúpite, tak aj úplne jednoduchý. A mrvenička je len čerešnička na torte: ak sa vám do nej nechce alebo ju nemáte radi, pokojne ju vynechajte. Aj tak si pochutnáte!

Ingrediencie pre:
4 porcie
Na koláč

1 dávka krehkého cesta
4 stonky rebarbory
2 lyžice trstinového cukru
2 lyžice citrónovej šťavy

Na krém

1 balenie vanilkového pudingového prášku
500 ml mlieka
3 lyžice cukru krupice

Na posýpku

3 lyžice polohrubej múky
3 lyžice cukru krupice
2 lyžice masla

Postup
01.

Krehké cesto buď kúpte už hotové, alebo ho pripravte sami. Skvelý je univerzálny recept na krehké cesto bez vajec, ktoré sa dá použiť aj na slané koláče, alebo vyskúšajte tradičné krehké cesto s maslom aj masťou. Jedna dávka vyjde približne na koláčovú formu s priemerom 24–26 cm, alebo na štyri malé formičky s priemerom okolo 9 cm. Cesto nechajte v každom prípade asi 30 minút odpočívať v chlade, aby sa s ním lepšie pracovalo.
02.

Zatiaľ pripravte náplň. Puding uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť. Čas od času ho premiešajte, aby rýchlejšie chladol a na povrchu sa neurobil škralúp.

Tip: Chcete puding bez škrupiny? Namiesto miešania môžete chladnúci puding prekryť potravinárskou fóliou, ale počítajte s tým, že chladnutie bude trvať výrazne dlhšie.

03.

Stonky rebarbory olúpte, nakrájajte na asi 3 cm dlhé kúsky a zmiešajte s trstinovým cukrom a citrónovou šťavou. Odložte bokom.
04.

A teraz je čas na posýpku. Múku, cukor a povolené maslo dajte do misky a prsty vypracujte jemnú mrveničku.

05.

Rúru zapnite na 180 °C. Krehké cesto vyvaľkajte medzi dvoma hárkami papiera na pečenie na plát hrubý dva tri milimetre. Papier zlúpnite, cesto urovnajte do formy a odkrojte prebytky na okrajoch. Dno prepichajte vidličkou. Vzhľadom na to, že náplň nie je nijako mokrá, nie je potrebné korpus predpekať.

06.

Na cesto rovnomerne rozotrite vychladnutý puding, navrch rozprestrite kúsky rebarbory (prebytočnú tekutinu z marinády zlejte) a posypte posýpkou. Pečte asi 35 minút dozlatista.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 8. mája 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.