- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Šalát Coleslaw: Veľmi dobrá príloha k mäsu
Šalát Coleslaw: Veľmi dobrá príloha k mäsu
Čo nemôže chýbať k hamburgerom, pečenému mäsu, vyprážaným krídelkám alebo pri poriadnom grilovaní? Chrumkavý kapustový šalát Coleslaw! Chcete poznať ten najlepší recept? Tu je.
Ingrediencie pre:
4 porcie
1 hlávka bielej kapusty
1/2 ks cibule
2 ks mrkvy
2 lyžice cukru krupice
3 lyžice octu 8%
100 ml cmar
100 ml majonézy
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
Šalát Coleslaw je obľúbený pokrm z americkej kuchyne, ktorý sa skladá predovšetkým z jemne nastrúhanej kapusty zmiešanej s dresingom na báze majonézy alebo v odľahčenejšej forme z kyslej smotany. Tento šalát je veľmi osviežujúci a má ľahko sladkokyslú chuť.
Postup
01.
Kapustu a mrkvu nastrúhajte alebo nasekajte v mixéri najemno.
02.
Kapustu zmiešajte s nadrobno pokrájanou cibuľou a prelejte zálievkou z cukru, octu, cmaru, majonézy, soli a čerstvo mletého korenia. Poriadne premiešajte a nechajte niekoľko hodín alebo pokojne cez noc odstáť.
Zabudli ste kúpiť majonézu? Nevadí, vyrobte si svoju domácu. K šalátu môžete prikusovať burgre s trhaným kuracím mäsom, pokiaľ ste ale na diéte, radšej si pripravte len ľahký zemiakový šalát s mozzarellou.
Zdroj: www.prozeny.cz