Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na vynikajúce domáce lasagne

reklama:
lasagne
Recept na vynikajúce domáce lasagne Foto: www.freepik.com

Objavte tajomstvo dokonalých lasagní, ktoré si zamiluje celá rodina! V tomto článku vám prinášame overený recept s krok za krokom prípravou, vylepšený o tipy pre ešte lahodnejšie lasagne. Či už ste kuchársky začiatočník alebo skúsený kulinár, tento sprievodca vám pomôže pripraviť dokonalé lasagne, ktoré očaria každého gurmána.

Na cesto potrebujeme:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 veľké vajcia
  • štipka soli

Pre náplň:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g strúhaného paradajkového pyré
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalka
  • soľ a korenie podľa chuti

Pre bešamelovú omáčku:

  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • štipka soli
  • štipka muškátového orieška

Pre nasypané vrstvy:

  • 200 g strúhaného parmezánu
  • 200 g strúhaného mozzarelly
  • čerstvý bazalka na ozdobenie
domáce lasagne
Recept na vynikajúce domáce lasagne

Postup prípravy:

Príprava cesta:

Múku preosejeme na pracovnú plochu a vytvoríme v nej jamku. Do jamky rozklepneme vajcia a pridáme štipku soli. Postupne začneme spájať okraje jamky s múkou, kým nezískame pevné cesto.
Cesto miesime asi 10 minút, kým nie je hladké a pružné. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odpočívať približne 30 minút.

Príprava náplne:

Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak na oleji. Pridáme mleté hovädzie mäso a vyprážame, kým nie je mäso krásne hnedé. Pridáme paradajkové pyré, pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Varíme na miernom ohni asi 20 minút.

Príprava bešamelovej omáčky:

Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo. Pridáme hladkú múku a miešame, kým nevznikne jemná pastovitá zmes. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania, kým nezískame hladkú omáčku.
Osolíme, pridáme muškátový oriešok a varíme na miernom ohni asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.

Zostavenie lasagní:

Rozvaľkáme cesto na tenké pláty.
Na dno pekáča rozotrieme trochu bešamelovej omáčky, položíme plátok cesta, nanesieme vrstvu mletého mäsa, bešamelu a posypeme strúhaným parmezánom a mozzarellou. Postup opakujeme, kým nedosiahneme požadovanú výšku. Poslednú vrstvu zakončíme bešamelovou omáčkou a na vrchol posypeme strúhaným parmezánom.

Pečenie:

Lasagne pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 30-40 minút, kým nezíska zlatistú farbu.

Servírovanie:

Po vybratí z rúry necháme chvíľu oddýchnuť. Posypeme čerstvou bazalkou a podávame.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. februára 2024

Som milovníčka dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.