- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Fantastický hrnčekový perník s čokoládovou polevou
Fantastický hrnčekový perník s čokoládovou polevou
Vôňu perníka má mnoho z nás spojenú s kuchyňou babičiek. Pozvite aj k sebe domu túto omamnú spomienku a upečte si vláčny perník, presne taký, ako si pamätáte z detstva. Pekne s marmeládou, čokoládovou polevou a bohato zasypaný kokosom.
Ingrediencie pre:
1 plech
perník
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 hrnčeka cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 ks kypriaceho prášku do perníka
3 lyžice holandského kakaa
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 ks vajcia
1 lyžica tuku na vymazanie
2 lyžice hrubej múky na vysypanie
Na dokončenie
2 balenia čokoládovej polevy
5 lyžíc marmelády
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
Recepty, na ktoré nepotrebujete váhu, sú ideálne na rýchlu prípravu a tiež viete, že keď vám utečie sem tam nejaký gram, výsledný pokrm to neovplyvní. Medzi také dezerty patrí nielen dnešný lahodný perník, ale aj napríklad ľahké muffiny, mrkvový perník aj s videonávodom alebo ananásové rezy.
Postup
01.
Vo väčšej mise zmiešajte všetky sypké suroviny a premiešajte. Potom postupne pridajte tekuté ingrediencie a všetko spoločne prepracujte.
Tip: Ak chcete, do cesta môžete ešte vmiešať oriešky a sušené alebo čerstvé ovocie. To však radšej voľte menej šťavnaté druhy, aby sa perník zbytočne nerozmočil. Už takto je veľmi vláčny.
02.
Plech či formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte hrubou múkou pekne „po babičkovsku“ alebo vyložte papierom na pečenie a nalejte doň pripravené cesto. Medovník pečte pri 170 ° C asi 40 minút, či je hotový, skúste špajdľou. Veľa záleží na výške cesta.
03.
Medovník nechajte mierne vychladnúť a pomažte ho marmeládou. Vďaka tomu, že je múčnik ešte teplý, sa do neho zaváranina pekne vsiakne. Na marmeládu rozotrite čokoládovú polevu pripravenú podľa návodu na obale a všetko bohato zasypte kokosom. Medovník nechajte vychladnúť a môžete servírovať.
Zdroj: www.prozeny.cz